Zorgenkindje

Gepubliceerd op 2 maart 2021 om 13:58

Helaas kan ook je hond ziek worden.  Er kan een (honden)griep heersen, maar het kan ook goed zijn dat je hond iets verkeerds gegeten heeft of dat er iets anders aan de hand is. Een hond kan niet vertellen waar hij last van heeft. Als je hond steeds maar weer aan het kwakkelen is met zijn gezondheid dan kan dit best wat zorgen met zich meebrengen.  Wanneer kijk je het aan en wanneer ga je naar de dierenarts? 

In de eerste maanden is Jax best vaak ziek geweest. Om de haverklap had het beestje last van diarree en last van de buik ( winderigheid, klagen ).  Op een gegeven moment werd Jax zo ziek dat hij niets binnen hield en zijn energielevel ging met een raptempo achteruit.  Wat deed dit pijn in mijn hart om te zien.  Het voelde op dat moment zo machteloos en angstgevoelens overspoelde mij.  Zo'n kleine pup die zo ziek was.  We zijn direct met Jax naar de dierenarts gegaan.  Hier heeft Jax een injectie gekregen tegen de misselijkheid, antibiotica, speciaal voer van de dierenarts en diarree remmers.  Gelukkig knapte hij vrij snel weer op na dit avontuurtje.  Helaas bleef Jax wat sukkelen met zijn buik.  Om de haverklap had hij weer diarree.  We zijn weer terug gegaan naar de dierarts en kregen de opdracht om monsters te nemen van Jax zijn ontlasting. Daar stonden we dan na iedere poepbeurt met een lepeltje te lepelen in zijn poop.  Ach, alles voor het goede doel en hopen dat er meer duidelijkheid zou komen.  De ontlasting van Jax werd onderzocht, maar hier kwam verder niets bijzonders uit. Het was in ieder geval geen giardia.  Enigszins waren we daar blij mee, maar anderzijds waren we nu niet veel wijzer. De dierenarts stelde voor om bij verdere klachten naar een internist/specialist te gaan, zodat er verder gekeken kon worden.  Slik, een internist? Dat zal dan wel hoog op gaan lopen in de kosten. De dierenartskosten zijn al geen pretje.  We besloten om het nog heel even aan te kijken, maar wat moet dat moet.  

Wonderbaarlijk verdwenen de klachten van Jax als sneeuw voor de zon. Het gaat goed met Jax en we hadden er ook weer goede hoop in. Dit is een hele tijd erg goed gegaan, totdat hij op een dag weer zo futloos was als de allereerste keer dat hij ziek werd.  Jax sliep bijna de hele dag door en lag als een zielig propje hond op de grond in de keuken.  We zijn toen wel weer naar de dierenarts gegaan. Daar kreeg Jax weer een injectie tegen de misselijkheid,  antibiotica en diarreeremmers.  Hetzelfde receptje als de vorige keer.  Toen Jax deze keer zo ziek was hoorden we van nog meer hondeneigenaren dat ze met een (enorm) zieke hond thuis zaten.  Dit keer was zijn ziekte dus, waarschijnlijk,  te danken aan één of ander besmettelijke (honden) griepje. 

Jax knapte dan ook weer snel op. Daarna heeft Jax geen last meer gehad van gekke dingen.  Af en toe nog wel eens last van diarree, maar dat was het dan wel.  Elke keer als hij weer diarree had kneep ik hem wel een beetje. Hij zal toch niet weer zo ziek worden? 

Buiten onze 'zieke bezoekjes' aan de dierenarts om gaan wij sowieso regelmatig met Jax naar de dierenarts.   Tijdens de puppyweken heeft hij zijn prikjes gehad en zijn eerste controle.  Het moment dat Jax een half jaar was heeft Jax nog een controle gehad en straks als hij één jaar oud is dan heeft hij nog zijn jaarlijkse controle.  
Tijdens deze controles hebben wij aangegeven dat Jax zo wisselend last van zijn buik heeft. De dierenarts gaf aan dat ( Duitse ) herders wel vaker een gevoelige maag/darmen hebben.  Zo kan het maar zo zijn dat ze iets van de grond eten tijdens een wandeling waar ze dan al van slag van raken.  Verder ziet Jax er goed uit en groeit ook hard.  Intussen tikt Jax al bijna de 40 kilo aan ( en dat is te merken tijdens de wandelingen ). 

Wij hebben bewust gekozen om Jax niet te verzekeren. Waar wij wel voor gezorgd hebben is dat wij iedere maand een spaarpotje vullen voor 'dierenarts kosten'.  Mocht de hond of de kat ziek worden dan hebben wij daar geld voor weggelegd. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.